Печат на тази страница

Истанбул е обхванат от нова вълна на епидемията от коронавирус

15 Окт 2020 15:43

Истанбул е обхванат от нова вълна на епидемията от коронавирус. Само за един месец случаите в мегаполиса са се увеличили с около 50 процента, съобщи турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа, предаде БТА.

През месец септември епидемията е достигнала нов пик в столицата Анкара, но от началото на октомври броят на заразените е започнал да спада. По думите на министъра тревожно е положението при здравните работници. От март досега са починали 107 здравни работници - лекари, медицински сестри, болногледачи и друг медицински персонал, а над 40 000 са с положителен тест за Ковид-19.

Според здравните власти не се предвижда въвеждане отново на строгите ограничения за излизане навън, които се прилагаха в първия етап на епидемията, нито затваряне на границите. Нови 1671 случаи на коронавирус са били установени през последното денонощие в страната, а 57 души са починали, с което броят на жертвите от месец март досега надхвърли 9 000 души /9 014 души/. От днес се предвижда да бъдат огласявани резултатите от направените тестове и на пациентите без симптоми, а не само на тези с установени симптоми както досега.

Main Menu