Турция няма да затваря границата си с нас

18 Ное 2020 09:14

 

Турция не предвижда затваряне на Капъкуле и другите гранични пунктове с България и Гърция заради COVID, заяви шефът на областната дирекция по здравеопазване в Одрин д-р Исхак Йълдъръм, цитиран от БТА. По-рано в региона имаше призиви за затваряне на границата заради увеличаването на случаите там, които местните свързват с наплива от пазаруващи от България заради евтината турска лира.

Международна коалиция от политици, синдикалисти и бизнесмени зове европейските лидери да въведат 4-дневна работна седмица, пише в. “Дейли мейл”. Те смятат, че мярката ще позволи на икономиките да се възстановят по-бързо от пандемията. Предложението е изпратено до британския премиер Борис Джонсън, германската канцлерка Ангела Меркел, испанския премиер Педро Санчес и други. Авторите му подчертават, че това не трябва да води до намаляване на заплащането.

За първи път COVID-19 навлезе като критерий и в класация на най-добрите градове за живеене за 2020 г., съставена от “Глобал файнанс”. Градовете - общо 48 от цял свят, се оценяват по 8 критерия и заплахата от коронавируса вече е един от тях. Така Токио става победител, а европейски градове като Брюксел, Милано, Барселона, Мадрид се местят надолу в подреждането. В първата десетка са още Лондон, Сингапур, Ню Йорк, Мелбърн, Франкфурт, Париж, Сеул, Берлин и Сидни./БТА

Main Menu