Камионът на бъдещето - Volvo Vera /видео/

13 Сеп 2018 20:33

 

Безпилотният влекач се нарича Vera и според създателите му от Volvo Trucks е изцяло съвместим със съществуващата инфраструктура и с действащите товарни ремаркета. Задвижва се от електричество и е свързан с облачен сервиз, способен постоянно да анализира пътната обстановка, както и да определя местоположението на превозното средство с точност до сантиметри.

 

Още от предимствата на камионите без водач Vera са по-голямата им товароносимост и изключително ниските нива на шум. Последното позволява превоз на товари в градовете нощно време. Включването на Volvo Vera към облачния сервиз дава възможност и за точен контрол на движението на товарите, като по този начин много компании могат да намалят обемите си от резервни запаси от даден вид стока.

 

„Пълният потенциал на транспортната индустрия тепърва ще се види. Всичко подсказва, че глобалната нужда от транспорт ще продължи да нараства значително през идващото десетилетие. Ако искаме да отговорим на това търсене по устойчив и ефикасен начин, трябва да намерим нови решения. За да осигурим плавно функционираща система за движение на стоките, трябва също така да използваме съществуващата инфраструктура по-добре отколкото понастоящем. Новата система, която разработваме, може да бъде важно допълнение към използваните сега решения и да помогне да посрещнем много от предизвикателствата пред обществото, транспортните фирми и компаниите, които се нуждаят от превози“, коментира Клас Нилсон, президент на Volvo Trucks.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu