Съдът в Хановер гледа още утре екстрадацията на Северин

10 Окт 2018 20:35

Задържаният предполагаем извършител на убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров ще бъде изправен пред съд в германския град Хановер още утре. Съдът следва да реши дали са налице достатъчно основания мъжът да бъде екстрадиран обратно в България.
Ако съдът реши да върне задържания у нас, това вероятно ще стане до дни.

21-годишният русенец е познат и на германската полиция - срещу него има заведено дело за фалшифициране на документи.

 

Шефът на криминалната служба на Долна Саксония Фридо де Фриз съобщи, че във вторник малко след 12 часа са получили властите в Германия са получили сигнал от българската полиция, че издирваният се намира някъде в Долна Саксония или в Хамбург, който не е част от Долна Саксония, а е свободен град.

 

Издирването на мъжа продължило 4 часа. Около 16.00 часа германската полиция идентифицирала местонахождението му. Той се намирал в кооперация в град Щаде, в дома на майка си.

 

Къщата е щурмувана в 20.15 часа от десетки полицаи. Тогава властите в Германия арестували двама мъже. Единият е 21-годишният русенец, другият е освободен веднага.

 

Предполага се, че мъжът е пристигнал в Германия с автомобил.

 

Полицаите в Германия са посочили пред местните медии, че нямат никаква информация Красимиров да е бил свързан с политически организации, които да го използват като поръчков убиец.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu