Младата Александра стана герой в Чехия/снимки/

07 Фев 2019 21:10

 

Когато 23-годишната Александра Кинова и съпругът й Антонин узнали, че съвсем скоро семейството им ще се увеличи с още един член, изпаднали във възторг. Двойката от чешкия град Миловице вече имала едно дете, но е нетърпение очаквала да посрещне в дома си още едно.

Младото семейство дори не подозирало, че след по-малко от година младата жена ще бъде обявена за герой, макар и неофициално, в своята родина.

Ето защо:

Радостта на двойката била огромна, когато лекарят им съобщил, че Александра всъщност чака близнаци. Тази новина била невероятна, защото двамата мечтаели да имат три деца, а с близнаците щяла да се сбъдне много по-бързо отколкото са си представяли.

 


След време Александра и Антонин потърсили мнението и на друг специалист, който им съобщил новина, за която те определено не били подготвени. Когато им показал снимката от видеозона, бременната жена била толкова потресена, че започнала да плаче.

Първоначално гинекологът също видял, че бъдещата майка ще има близнаци, но после се поправил и ѝ обяснил, че бебетата всъщност няма да са две, а три.

С времето коремът на Александра растял все повече и повече и когато двойката посетил отново кабинета на гинеколога, станало ясно, че в утробата на Александра растат не 2, не 3, а четири бебета.

 

Коремът на 23-годишната жена не спирал да расте и след последния ултразвук преди раждането чешкото семейство било изненадано с още по-шокираща новина — бременната Александра щяла да има петзнаци.

Раждането минало без усложнения и семейството на Александра и Антонин се увеличило с още четири момченца и едно момиченце.

 

Въпреки безпроблемното раждане, нещата в този ден не минали по мед и масло. Развълнуваният татко за малко да пропусне историческото събитие, защото имало проблем с влака, с който пътувал. За щастие, успял да стигне навреме до болницата.

"Плаках през целия път, защото бях уверен, че ще пропусна раждането на бебетата", споделя той.

 

Това е първият случай, в който в жена в Чехия забременява по естествен път с петзнаци. По думите на ръководителя на пражкия Институт за грижа за майките и бебетата, всички деца са били напълно здрави.

Дениел, Майкъл, Алекс, Мартин и Терезка растат силни и здрави. Вероятно това не е бил броят деца, които Антонин и Александра смятали да имат, но със сигурност не съжаляват за петзнаците, които смятат за истинска благословия.

Шансът да забременееш с пет деца наведнъж е 1 на 47 милиона, а вероятността и петте бебета да се родят живи и здрави е още по-малка. Нищо чудно, че местните медии определят случая им като истинско чудо.

 

Източник: Факти.бг

 

Камилски дол

Main Menu