Борисов: Имаме два коза в ръка - Кристалина Георгиева и Мария Неделчева

30 Юни 2019 21:05

Какъвто и вариант да бъде избран, трябва да е основан на принципи, заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на извънредния Европейски съвет, където ще продължат разговорите за номинациите за водещите позиции в ЕС. "Имаме си шпиценкандидат, спечелил изборите, няма логика победителят да не е председател на ЕК", подчерта премиерът Борисов. Той изрази скептицизъм, че днешната среща в Брюксел ще завърши с решение.

"Никога не съм бил против някой. Тимерманс е един от най-добрите комисари, прекрасен човек много принципен, няма спор. Тук не съществува личността Вебер и личността Тимерманс. Има ЕНП, победили европейските социалисти. Тук не правим разрез или коментар кой какви качества има. Европейският избирател се произнесе, нареди Вебер първи, Тимерманс втори. Надявам се никой от нас не се счита за по-висш от европейския избирател", заяви още министър-председателят.

На въпрос за "дамските постове" премиерът Борисов изтъкна, че имаме два коза в ръка - Кристалина Георгиева и Мария Неделчева. "Нищо не е решено, има доста постове, текат преговори. Може всичко да с случи", каза още българският министър-председател.

Main Menu