Сериен изнасилвач принуди майка да слуша писъците на децата си, докато се гаври с тях

14 Ное 2019 13:26

Сериен изнасилвач завърза с електрически кабел майка и я принуди да слуша писъците на 17-годишната й дъщеря и на 11 годишния й син, докато ги насилва, съобщава Daily Mail.

Историята е разказана от съсед на семейството, който е изслушан в съда, където се води делото срещу Джоузеф Маккан, обвинен в изнасилване, сексуално посегателство и отвличане на 11 жертви.

34-годишният насилник е извършил нападенията си между 20 април и 5 май в Лондон, Манчестър, Ланкшир и Чешир.

 

Първата му жертва е 21-годишна жена, която той издебнал пред нощен клуб в Уотфорд в ранните часове на 21 април. Маккан опрял нож в гърлото й с думите: „Не искам да удрям жени“, след което я води в дома й и я изнасилва в собственото й легло.

На 25 април той отвлича още една 21-годишна жена посред бял ден в северозападен Лондон. По същото време в колата си той държи в продължение на 14 часа друга жена, похитена в източен Лондон. И двете жени са многократно изнасилвани, но успяват да се измъкнат, след като една от тях разбива бутилка водка в главата му.

Тогава Маккан поема на север, където взема тричленно семейство в плен.

На 5 май той се среща с жена в бар в Хилингдън, графство Голям Манчестър. В ранните часове на неделя Маккан се възползва от пияното й състояние, за да я прибере до дома й. Когато пристигат в къщата, той завързва жената за леглото с електрически кабел. Събужда 17-годишната й дъщеря и 11-годишния й син. Изнасилва и двамата, като принуждава едното дете да гледа гаврите му с другото и обратно.

Семейството успява да се измъкне от кошмара, когато момичето скача голо през прозореца и търси помощ при съседа им. Той се обажда на полицията.

 

По-късно същия ден Маккан принудил 71-годишна пенсионерка да го развозва с колата си, докато отвличал деца от улицата. Жената била ударена в лицето и шофирала в продължение на 5 часа. След това той нанесъл побой на пенсионерката и я насилил. После грабнал 13-годишно момиче с колело от улицата и се изгаврил и с него.

 

Серийният изнасилвач е забелязан на бензиностанция, където купувал презервативи. В автомобила, който управлявал били две тийнейджърки, държани в плен. Маккан се опитал да избяга от полицаите, но се блъска в друга кола. Въпреки това не се предава, а продължава да бяга, след като зарязва двете момичета на мястото на сблъсъка. За щастие те се разминават без сериозни наранявания, но шокирани и много уплашени.

 

Извергът успява да се измъкне от органите на реда с откраднат планински велосипед, който по-късно е открит пред ресторант на юг от Стоук на Трент. Служители в заведението разказват на полицаите, че са чули как той си поръчва такси, което пристига малко по-късно, за да го откара.

Властите предприемат заградителни мероприятия. Те вече имат точното описание на престъпника и знаят, че има татуировка на корема. Уведомяват таксиметровите компании за издирването.

 

В 20:40 часа Джоузеф Маккан хваща такси и а шофьорът на колата, а шофьорът е убеден, че това е търсеният от властите. Насилникът влиза в автомобила с чаша в ръка и заявява, че е пил цял ден с приятелите си. Таксиметровият шофьор го пита дали има татуировка на корема и така Маккан усеща, че е в капан. Скача от таксито и бяга през полето. Полицията го намира скрит зад дърво.

Въпреки че Маккан не прави самопризнания пред съда, той се изпуска пред униформените при ареста. "Ако ме бяхте хванали с първите две жени, нямаше да се случи всичко останало".

Процесът срещу Джоузеф Маккан продължава в Централния криминален съд на Великобритания.

LGarden

Main Menu