Безлов: Бизнесът с боклука в Италия е огромен и скандален

20 Дек 2019 10:33

Бизнесът с боклука е огромен за Италия. Това коментира пред БНТ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. По думите му става въпрос за различни сюжетни линии при задържания с фалшифицирани документи боклук в Италия и операцията срещу една от традиционните организирани престъпности в страната.
В Италия проблемът с боклука е голяма тема от години, има огромен брой скандали. Китай преди 2-3 години затвори модела си, при който приемаше и преработваше боклуците буквално на целия свят. Тогава ни направи впечатление, че статистиките започнаха да показват, че част от боклуците се насочиха към Турция, но също България и Румъния.

 

Италиански медии замесиха България в най-мащабната операция от десетилетия насам срещу калабрийската мафия. Арестувани са 334-ма членове на Ндрангета....

 

В България при много висока температура може да се гори боклук в циментовите заводи, каза Безлов. Проблемът е, когато се опитвате да го изгорите в инсталации, които не са пригодени за такова третиране, каквито са ТЕЦ-овете, допълни той.

Main Menu