Германия и САЩ потвърдиха за по 8 случая на заразяване с новия вирус

02 Фев 2020 14:28

 

Здравното министерство на Бавария съобщи, че 33-годишен мъж е осмият заразен с новия коронавирус в тази южна германска провинция, предадоха ДПА и БТА.

Подобно на шест от другите случаи на заразяване, става дума за служител на компанията за доставки на автомобилни части Уебасто. Седмият болен е дете на един от заразените служители.

Уебасто има 13 400 служители и 12 обекта в Китай. Най-големият му завод е в централния град Ухан, откъдето тръгна епидемията с коронавируса през декември.

САЩ също потвърдиха осми случай на заразен с коронавируса, предаде Ройтерс.

Болният е от щата Масачузетс. Той наскоро се е върнал от централната китайска провинция Хубей, която е епицентър на заразата.

По официални данни на СЗО от днес, от коронавируса са заразени близо 12 000 души, почти само в континентален Китай, където има и 259 смъртни случая. В страни извън континентален Китай има потвърдени над 130 случая на заразяване.

Междувременно Великобритания обяви, че репатрира повечето си дипломатически служители от Китай заради епидемията с новия коронавирус, предадоха Франс прес и БТА.

Мярката касае всички служители в британското посолство и консулства, които не изпълняват задачи от първостепенно значение, както и семействата им. Посланикът и изпълняващите важни задачи служители остават в Китай, се казва в изявление на британското външно министерство.

Вчера Великобритания репатрира 83 свои граждани от централния китайски град Ухан, откъдето тръгна епидемията през декември.
Санитарните власти обявиха първите два случаи на заразени с коронавируса във Великобритания.

По официални данни на СЗО от днес, от коронавируса са заразени близо 12 000 души, почти само в Китай, където има и 259 смъртни случая. В страни извън Китай има потвърдени над 130 случая на заразяване. /БТА

Mr. Bricolage
LGarden

Main Menu