Великобритания въведе строги мерки срещу COVID-19

24 Мар 2020 08:03

След дълго отлагане и Великобритания въведе строги мерки в опит да ограничат разпространението на COVID-19. Затварят се всички магазаини за нехранителни стоки и се ограничава придвижването. Рестрикциите ще действат в следващите 3 седмици, като властите уточниха, че в зависимост от развитието на ситуацията срокът може да бъде удължаван.
"Тази вечер имам много просто указание - трябва да си останете вкъщи. Защото основната ни цел е да забавим разпространението на болестта. Ето защо хората ще могат да напускат домовете си само по няколко причини - пазаруване - възможно най-рядко, физическа активност - тичане, колоездене, разходка - сами или с член от семейството, пътуване от и за работа - в случаите когато това е необходимо и не може да става в домашни условия.", заяви Борис Джонсън, министър-председател на Великобритания, цитиран от БНТ.

 

Великобритания е сред последните страни, които въведоха строги мерки в опит да ограничат разпространението на COVID-19. По данни на Световната здравна организация пандемията в световен мащаб се усилва - броят на заразените с коронавирус вече е над 380 000. Излекуваните надминаха 100 000.

Main Menu