Русия и Германия изпращат медицинско оборудване и специалисти в помощ на Италия

27 Мар 2020 00:15

 

Русия изпрати стотина опитни вирусолози и медицинско оборудване в Бергамо, конвоирани от италиански карабинери. Помощта включва 22 камиона, оборудвани с мобилен комплекс за диагностика и анализ на COVID-19, високоефективни средства за дезинфекция, както и специално медицинско оборудване за оказване на помощ на пациенти, тежко засегнати от вирусната инфекция. В Бергамо бъде позициониран италиано-руски щаб за борба с коронавируса.
Припомняме, че преди 5 дни руският президент Владимир Путин разговаря в събота с италианския премиер Джузепе Конте и потвърди, че Москва е готова да предостави на Рим помощ, която включва предпазни консумативи, мобилни комплекси за дезинфекция и превозни средства, медицинско и друго оборудване, както и лекарски екипи за практическо съдействие на италианските медици в най-пострадалите райони. Още в понеделник руското военно министерство съобщи, че в Италия са прехвърлени близо 100 руски военни медици и експерти-епидемиолози, както и 8 екипа от лекари и обгрижващ персонал.
Германия също се включи в подкрепа на Италия за борба с епидемията. Тя изпрати 500 aпaрaтa зa oбдишвaнe нa Итaлия, милиoни мacки и приeмa зa лeчeниe бoлни oт кoрoнaвируc. „От началото на тази седмица най-тежките случаи от Северна Италия се транспортират със самолети на Бундесвера в Германия и пациентите се включват на апарати за обдишване в немските клиники в 16 провинции. От старта на таи спасителна операция до момента няма нито един починал италианец в Германия“, споделя в социалните мрежи нашият колега Николай Спасов, който от няколко години живее там.
Китай прави трета поредна акция за изпращане на медицински маски и аппаратура за Италия. Куба и Чехия са изпратили на помощ медици.
На пандемията COVID-19, първите случаи на които бяха регистрирани в Китай в края на миналата година, са подложени повече от 170 държави. По данни на Световната здравна организация са заразени около 414 000 души, като повече от 18 000 са починалите.
Според статистиката на Университета „Джон Хопкинс“ от COVID-19 са заразени повече от 487 000 души, като 22 030 са починали от него, а 117 000 са се излекували. Най-пострадалата страна е Италия, като там починалите са повече от 7000, като следват жертвите в Испания, Китай, Иран, Франция и Великобритания.

LGarden

Main Menu