Бавария налага по-строга блокада от сряда до 5 януари

06 Дек 2020 19:49

Южният германски регион Бавария, който досега е регистрирал най-много жертви на коронавирус в страната, обяви в неделя, че ще наложи по-строга блокада от сряда до 5 януари, съобщава "Ройтерс".

Хората в Бавария ще могат да напускат домовете си само с основателна причина, заяви регионалният премиер Маркус Содер на пресконференция, като добави, че ще има известна облекчение в правилата за Коледа, но не и за новогодишните празници.

 

Докато Германия постави пандемията под контрол през март и април, сега тя се справя с по-смъртоносна втора вълна и наложи "заключване" в началото на ноември, затваряйки ресторанти и барове и ограничавайки публичните събирания.

В неделя броят на потвърдените случаи се е увеличил със 17 767 до 1 171 323, показват данните от института Робърт Кох за инфекциозни болести, докато докладваните жертви са нараснали с 255 на 18 772, включително 4289 смъртни случая в Бавария.

Канцлерът Ангел Меркел и регионалните лидери се договориха да удължат националните ограничителни мерки, които включват ограничаване на частните събирания до петима души от две домакинства, до 10 януари.

Main Menu