Локдаун в Австрия до 24 януари, Турция иска отрицателен тест за влизане в страната

26 Дек 2020 08:58

Австрия, Шотландия и Северна Ирландия отново поставят в изолация населението си от днес, предаде Франс прес.

След разхлабване на мерките по Коледа, по време на което австрийците дори можеха отново да карат ски, трети локдаун влиза в сила в страната. Той ще продължи до 24 януари, уточнява БТА. Облекчаване на рестрикциите обаче ще има от 18 януари за хората, които са си направили антигенен тест.

От 18 януари преподавателите, търговците, имащи контакт с клиенти, и водачите на превозни средства на обществения транспорт ще бъдат тествани всяка седмица.

Нови строги мерки, като затваряне на магазините за стоки, които не са от първостепенно значение, или забрана на социалните контакти влизат в сила в Шотландия и Северна Ирландия от днес.

От 28 декември всички пристигащи в Турция със самолет ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, съобщи турският здравен министър Фахреттин Коджа. Предвижда се от сряда отрицателен PCR тест да се изисква и на всички сухопътни и морски пътувания.

В страната от 31 декември до 4 януари ще бъде в сила общонационалната карантина, по време на която няма да допуснат организиране на новогодишни мероприятия в хотелите и в отдаваните под наем вили.

Main Menu