Путин остро нападна България, Европа не трябвало да е като нас

04 Окт 2018 15:07

След снощните разговори с канцлера на Австрия Себастиан Курц в Москва, руският президент Владимир Путин изразил надежда, че цяла Европа няма да изглежда като България при реализацията на проекта за газопровод "Северен поток-2", имайки предвид отказа на нашата страна от строителството на газопровода "Южен поток", съобщават руските медии.

"Действително не бих искал цяла Европа да изглежда като България, която прояви слабост и неспособност да защити националните си интереси", коментирал Путин.

 

Една от важните теми по време на разговорите с Курц е бил газовият въпрос. Плодотворното сътрудничество между Москва и Виена в енергийния отрасъл се явява една от ключовите области в двустранното сътрудничество, изтъкнал руският държавен глава.

"Нашата страна непрекъснато снабдява Австрия с енергоносители, както и други европейски страни чрез транзита през нейна територия", допълнил Путин.

От своя страна Курц подчертал важността да се гарантира енергийната сигурност на Европа.

 

"Австрия подкрепя в това отношение "Северен поток-2", отбелязал австрийският канцлер и добавил обаче, че за Виена е важно да се зачитат интересите на Украйна като транзитна държава.

Путин от своя страна отбелязал, че Москва изхождала от обстоятелството, че Европа заедно с Русия била заинтересована от реализацията на газопровода "Северен поток-2" и той ще бъде построен.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu