Демократите обявиха победа за Камарата на представителите

07 Ное 2018 09:37

Лидерът на представителите на Демократическата партия в Камарата на представители обяви победа в изборите за Долната камара на американския Конгрес, съобщи CNN.

Демократите си върнаха контрола над Камарата на представителите след доминация на републиканците през последните 8 години. По последни данни демократите имат 168 представители в Камарата срещу 166 представители на републиканците. Според последните данни най-вероятно демократите ще получат мнозинство от 218 кандидата.

В същото време републиканците почти със сигурност задържат контрола над Сената.

„Избирателите са нашият най-голям играч. Те направиха разликата между загубата и победата. Тези избори значеха много повече от избора между републиканци и демократите.

 


Ние ще работим по решения, които да ни обединят. Нашите основатели знаеха, че трябва да сме единни. Ние ще следваме техните примери.

Ние ще се справим с всички проблеми, създадени от администрацията на Тръмп. Изборите са за нашето бъдеще. Благодаря ви, че направихте така, то да изглежда по-добро“, заяви Пелоси.

В същото време не се очаква президентът на САЩ Доналд Тръмп да се обади на Пелоси и официално да й честити победата. Все още не са излезли пълните резултати.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu