За първи път! Български туристи пътуват за Северна Корея, ще празнуват рождения ден на Ким Ир Сен

08 Ян 2019 18:00

Първата организирана туристическа група от България ще пристигне в Северна Корея през април. Екскурзията ще съвпадне с празненствата по случай 107-ия рожден ден на вожда Ким Ир Сен – дядото на сегашния лидер на страната Ким Чен-ун.

Пътуването се организира от родна туристическа агенция от 10 до 19 април 2019 година. Цената за един човек, настанен в двойна стая, е 2200 евро. Полетът до там ще е с прекачвания в Дубай и Пекин.

За пътуващите, обаче, има определени изисквания. Мъжете трябва да носят в багажа си риза и вратовръзка, а жените трябва да имат прилично облекло без къси поли и разголени блузи, както и скъсани дънки. Дрескодът е за допускане до Двореца на слънцето, където се намират мумиите на Ким Ир Сен и на сина му Ким Чен-ир.

В Северна Корея може да се плаща само в брой – кредитни карти не се приемат никъде. При пристигането екскурзоводите дават пълна информация къде може да се обмени конвертируема валута /евро или щатски долари/ в местна.

В страната няма интернет, няма роуминг и снимки могат да се правят само на определените от екскурзовода места. Направените снимки НЕ могат да бъдат публикувани в интернет пространството.

Могат да се носят дребни подаръци като: шоколади, лека козметика, бонбони.

Трябва да се знае, че ако внесете в страната литература /книга, вестник, списание и др./ за Ваше лично ползване – при напускането ще ги изискват отново, т.е. не се изхвърлят.

Групата се движи винаги заедно и винаги придружена от местен екскурзовод. Самостоятелни разходки не са позволени, предупреждава туроператорът.

На 15 април групата ще се отправи към Пхенян, за да вземе участие в Празненствата по случай 107 г. от рождението на Ким Ир Сен. Първата спирка е в зеленчуковата ферма Зангчон, открита 2016 г. Следва присъединяване към учениците на площад Ким Ир Сен, за да се види масовата манифестация с танци. Ако времето позволява – в този следобед посещение на Севернокорейски цирк. След това се разглежда старата столица на Северна Корея – Късон от времето на династията Корьо.

Предвидени са още екскурзия с метрото на Пхенян, изкачване на 150-метровата кула „Чухче“, посещение в няколко музея, демилитаризираната зона на границата с Южна Корея, местен бирен бар и др. интересни места.

При прибирането е предвидена и туристическа обиколка на Пекин./blitz.bg

 

Main Menu