Deutsche Bank отказала заем на Доналд Тръмп

03 Фев 2019 09:35

През март 2016 г. Deutsche Bank е отхвърлила искането на американския президент Доналд Тръмп за увеличаване на заема. Това съобщава в. "Уолстрийт джърнъл".

Според вестника компанията на Тръмп е планирала да инвестира в голф клуб в Шотландия, но банката не е била сигурна как ще се изразходват парите. Източници отбелязват, че искането е отхвърлено от банкова комисия, която се занимава със заемите, които биха представлявали риск за репутация ѝ.

Deutsche Bank се опасявала, че средствата могат да отидат за предизборната кампания на Доналд Тръмп за президент на САЩ.

Връзките на Тръмп с банката поставят редица въпроси в САЩ. През юни 2017 г. в. "Вашингтон поуст" писа, че месец преди президентските избори в САЩ зетят на Тръмп - Джаред Кушнър е получил кредит от Deutsche Bank за $285 млн. Заемът е бил предназначен за финансиране на операции с недвижими имоти.

Паралелно с това стана ясно, че американският специален прокурор Робърт Мълър е поискал от "Дойче банк" данни за сметките на американския президент Доналд Тръмп и неговото семейство. Това се случва в рамките на разследването му за връзките на Тръмп с Русия.
През 2017 самата "Дойче банк" проведе вътрешно разследване с цел проверка на сметките на американския президент Доналд Тръмп за връзки с Русия

Main Menu