Жена се опита да скрие от властите, че е обрязала дъщеря си по ужасяващ начин

04 Фев 2019 20:07

 

Майка от Великобритания е първата жена, осъдена заради женско обрязване. Тя обрязала 3-годишната си дъщеря, като след това опитала да скрие ужасяващия акт с помощта на черна магия.

Жената, родена в Уганда, и партньорът ѝ, който е от Гана, осакатили гениталиите на невръстното момиче през лятото на 2017 г., заради което детето постъпило в болница с обилно кървене. Полицията заподозряла нещо нередно и започнали разследване. По време на претърсванията в дома им били намерени говежди езици, увити с тел, а в тях били забити винтове и пирони. С този ритуал майката искала да накара разследващите да млъкнат и да спрат да ровят. Освен това във фризера били намерени около 40 кори от лайм, в които имало листчета с магии и имената на полицаите, участващи в разследването.

Когато разпитали момиченцето кой ѝ е причинил това, то отговорило, че "вещица" го държала и го е наранила. По-късно по-големият брат на детето написал писмо към полицията, в което разказало, че майката изпълнила обрязването.

Майката е призната за виновна. Инспектор по случая разказва, че женското обрязване се случва във Великобритания сред обществата на африканските емигранти на Острова. То се счита за криминална проява и се наказва от 1985 г. насам.

Main Menu