Лекарят на Тръмп: В много добро здраве е

10 Фев 2019 08:57

Лекарят на 72-годишния президент на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че държавният глава е "в много добро здраве", предаде Ройтерс, като се позова на негово изявление.

"Щастлив съм да обявя, че президентът на САЩ е в много добро здраве и очаквам това да бъде така през цялото му президентско управление, а и след него", каза лекарят на Белия дом Шон Конли, цитиран от Франс прес. Изявлението е направено след годишния медицински преглед на Тръмп във военна болница "Уолтър Рийд", продължил около четири часа.

В изявлението не се посочват подробности за теглото, равнищата на холестерола или кръвното налягане на президента след извършените от Конли и още 11 специалисти поредица изследвания.

Конли каза, че Тръмп не е преминал процедури, за които са нужни успокоителни или анестезия, което значи, че не му е била правена колоноскопия.

Преди малко повече от година тогавашният лекар на Тръмп Рони Джаксън обяви, че президентът е в "отлично здраве" и е показал много добри резултати на когнитивния тест, но му препоръча да се опита да свали няколко килограма, като се храни по-здравословно и се опита да прави физически упражнения.

Няма видими признаци Тръмп - известен любител на бързото хранене - да е отслабнал съществено оттогава. Помощниците му казват, че сега той яде повече риба от преди, но продължава да си похапва и добре изпечени стекове с кетчуп и пържени картофи, приготвени от главните готвачи в Белия дом и в неговият "Тръмп Интернешънъл хотел" във Вашингтон.

При миналогодишния преглед Тръмп е фиксирал кантара на 108 килограма, като лекарите са го посъветвали да свали 7-8 килограма от теглото си, но президентът май не се е вслушал в съветите им.

Main Menu