Лейди Гага и Брадли Купър спечелиха Грами

11 Фев 2019 08:08

61-ва церемония на наградите ”Грами” в Лос Анджелис. Песента ”This is America” на Чайлдиш Гамбино спечели наградата ”Грами” за песен на годината.
Лейди Гага и Брадли Купър спечелиха награда за най-добър поп дует за песента от филма "Роди се звезда". За певицата това бе третият приз за вечерта. Сред останалите отличени в раздела поп музика са още Ариана Гранде и кънтри-певецът Уили Нелсън. Крис Корнел, покойният лидер на "Саундгардън", получи посмъртно награда "Грами" в раздела рок музика, допълни БНТ.

 

Чайлдиш Гамбино е големият победител от тазгодишната церемония по връчване на наградите "Грами". Той получи четири статуетки за песента си “This is America” сред които и най-престижнитe – за Песен на годината, Запис на годината, най-добро музикално видео, за най-добра рап вокална колаборация. „This is America” – песен със силно послание срещу оръжието и расизма.

 

Чайлдиш Гамбино е големият победител от тазгодишната церемония по връчване на наградите "Грами". Той получи четири статуетки за песента си “This is America” сред които и най-престижнитe – за Песен на годината, Запис на годината, най-добро музикално видео, за най-добра рап вокална колаборация. „This is America” – песен със силно послание срещу оръжието и расизма, уточни НТВ.

 

Чайлдиш Гамбино е големият победител от тазгодишната церемония по връчване на наградите "Грами". Той получи четири статуетки за песента си “This is America” сред които и най-престижнитe – за Песен на годината, Запис на годината, най-добро музикално видео, за най-добра рап вокална колаборация. „This is America” – песен със силно послание срещу оръжието и расизма.

 

Наградата за най-добър кънтри-албум отиде при Кейси Мъсгрейв за “Golden Hour”, а статуетката за най-добра рап-песен получи Дрейк за “God’s Plan”. Въпреки че колегите му Кендрик Ламар и Джей Зи не дойдоха на церемонията, канадецът Дрейк се качи на сцената, за да си получи отличието.

 

Английската певица и автор на песни Дуа Липа получи награда „Грами“ за най-добър нов изпълнител. Моделът от косоварски произход се пребори с конкуренцията на Джорджа Смит, авторката на песни Биби Рекса и енигматичната R&B изпълнителка H.E.R.

 

Ето и основните наградени с "Грами":

Албум на годината – “Golden Hour” - Кейси Мъсгрейв

Запис на годината – „This is America” - Чайлдиш Гамбино

Песен на годината - „This is America” – Чайлдиш Гамбино

Най-добро музикално видео - „This is America” – Чайлдиш Гамбино

Най-добър музикален филм – „Куинси“

Най-добър нов изпълнител – Дуа Липа

Най-добър традиционен поп вокален албум My Way – Уили Нелсън

Най-добър поп вокален албум - Sweetener – Ариана Гранде

Най-добър поп соло изпълнител “Joanne (Where Do You Think You’re Goin’?)” – Лейди Гага

Най-добър рап албум – “Invasion of Privacy” – Cardy B

Най-добра рап вокална колаборация - „This is America” - Чайлдиш Гамбино

Най-добър R&B албум – „H.E.R“ – H.E.R

Най-добра рап песен – „God’s Plan“ – Дрейк

Най-добър рап изпълнител – „King's Dead“ - Kendrick Lamar, Jay Rock, Future & James Blake и „Bubblin“ - Anderson Paak

Най-добра рок песен – „Masseduction“ – Сейнт Винсент

Най-добър рок албум – „From the Fires“ – Грета ван Флийт

Най-добър рок изпълнител – „When Bad Does Good“ – Крис Корнел

Най-добър алтернатив албум - „Colors“ -- Бек

Най-добър албум с Уърлд мюзик - „Freedom“ -- Soweto Gospel Choir

Най-добър електронен денс албум - „Woman Worldwide“ – Джъстис

Най-добро метъл изпълнение – „Electric Messiah“ – High on Fire

Най-добър кънтри албум – „Golden Hour“ – Кейси Мъсгрейв

Най-добър дует или група – „Shallow“ – Лейди Гага и Брадли Купър

 

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама изненадващо се появи на сцената при откриването на церемонията по връчването на наградите „Грами“, за да предаде послание за силата на жените.

Main Menu