Модна къща изтегля суичър, окуражавал самоубийството

21 Фев 2019 06:57

"Бърбъри" оповести, че изтегля от колекцията си за сезона есен/зима 2019-2020 г. суичър с качулка, за който бе преценено, че окуражава самоубийството, и поднесе извиненията си, предаде Франс прес.

Става въпрос за използване на нещо като примка за затваряне на качулката на суичъра по време на дефиле на "Бърбъри" на неотдавнашната Лондонска седмица на модата. Манекенката Лиз Кенеди би тревога, като качи в Инстаграм снимка на инкриминираното облекло, придружена от посланието "Самоубийството не е мода".

 

"Не разбирам как е възможно да допуснете подобно облекло да бъде показано на модния подиум, по-специално в колекция, предназначена за млади момичета", възнегодува тя, обръщайки се към творческия директор на "Бърбъри" Рикардо Тиши. Лиз Кенеди, която твърди, че член на семейството й е правил опит да се самоубие, взе участие във въпросното дефиле. Тя увери, че се срамува.

"Имах кратък разговор с някого, но успях само да промълвя "Това е модата - никой не се интересува от душевното ти състояние", каза тя.

"Не съм искал да оскърбя никого - отбеляза Тиши. - Това е в разрез с вижданията ми и с ценностите на "Бърбъри".

Main Menu