Ето ги нашенците Ружа и Константин, прибрали има-няма 3,3 милиарда долара

09 Мар 2019 20:15

Престъпната схема на българите Ружа и Константин Игнатови е събрала над 3,3 млрд. евро. Това е записано в обвинителния акт на прокуратурата в Манхатън, Ню Йорк, часове, след като стана ясно, че Константин Игнатов е бил арестуван на летището в Лос Анджелис, пише offnews.bg

Нашенецът е сочен за настоящия лидер на престъпната група, обвинена в редица финансови престъпления. Сестра му Ружа Игнатова се издирва. Тя се укрива от 2017 г. насам.

Двамата са основните фигури зад криптовалутата OneCoin, създадена през 2014 г. В обвинителния акт се казва, че измамата е осъществена във Великобритания, Германия, Индия, Китай и България.

Братът и сестрата са обвинени в организирането на финансова пирамида за милиарди долари и продажба на криптовалута с цел измама.

В обвинителния акт се посочва, че 38-годишната Ружа Игнатова - съосновател и бивш президент на OneCoin, е обвинена в измама с ценни книжа и пране на пари.

Константин Игнатов, понастоящем президент на OneCoin, е обвинен в заговор за извършване на финансова измама. Максималното наказание в САЩ за повдигнатите обвинения е до 20 г. лишаване от свобода.

Main Menu