Германия засили мерките за сигурност по границата с Холандия

18 Мар 2019 16:24

Полицията на Германия съобщи, че е засилила наблюдението по границата с Холандия и следи за нападателя, който стои зад стрелбата в холандския град Утрехт, информира АП.

Говорител на федералната полиция в провинция Северен Рейн-Вестфалия заяви пред медията, че са мобилизирани допълнителни служители на реда не само на големите магистрали, но и на по-малките пътни артерии и железопътните гари.

Представителят добави, че федералната полиция поддържа връзка с холандските власти и има описанието на заподозряния. Според говорителя първоначално на германските власти е било съобщено да следят за червен автомобил Renault Clio, но впоследствие е станало ясно, че колата е открита изоставена в Утрехт.

 

В съобщение в "Туитър" полицията на Утрехт публикува снимка от охранителна камера в обществения транспорт. Издирва се 37-годишният Гьокмен Танъш, който е роден в Турция.

По непотвърдена информация най-малко един човек е загинал, а около 20 души са ранени при стрелба до трамвай в Утрехт. Властите не изключват терористични мотиви./news.bg

 

Main Menu