Сръбската мафия екзекутирала българско семейство

13 Апр 2019 13:54

 

Източник на сръбския вестник "Курир" обяви, че показното убийство на българина Анжело Димов, съпругата му Незабравка и кучето им в Кейптаун миналата зима е отмъщение на сръбската мафия в ЮАР. Причината е неуспешен атентат срещу тартора от подземния свят Иван Джорджевич. В средата на февруари миналата година двамата бяха намерени с огнестрелни рани в главите им в техния дом в южното предградие Бергвилет. Килърите са ликвидирали и кучето им. Неси, съпругата на обвинения в измами с кредитни карти Анжело, се занимавала с производство и доставка на празнични торти за рождени дни и сватби, предава Канал 3.

Показното им убийство, според информатор на "Курир", е отмъщение на сръбската мафия в ЮАР за неуспешния атентат срещу един от босовете ѝ в страната Иван Джорджевич-Жуча през септември 2017 г. Сърбинът бил поръчан от българския подземен свят, след като негов приближен откраднал от българите 20 килограма кокаин.

В информацията на източника на "Курир" има разминаване на датите на неуспешния атентат срещу Джорджевич и убийството на българското семейство - според него кървавото отмъщение на сърбите дошло на следващия ден, след като непознат простреля с пистолет Джорджевич, който оцеля. Нападението срещу Жуча е от септември 2017, а Анжело и Незабравка бяха убити в средата на февруари 2018 година.

"Ден след като Джорджевич бе тежко ранен близо до Йоханесбург, в Кейптаун бе убит един от водачите на българския подземен свят в ЮАР, а при стрелбата бяха убити неговата съпруга и кучето. Следователите незабавно свързват тези два атентата и смятат, че убийството на българина е било отмъщението за опита за ликвидиране на Джорджевич, който бе един от лидерите на сръбския престъпен свят", посочи източникът.

 

Джорджевич бе убит във вторник, когато двама килъри го причакаха в луксозен жилищен комплекс в Йоханесбург, като изстреляха в него над 20 куршума с автомати. Жертвата допуска фатална грешка - след като подсиления прозорец откъм шофьорското място устоява на изстрелите, сърбинът отваря дясната врата и побягва от блиндирания си Mercedes, и тогава е догонен и довършен от един от маскираните убийци. Освен него сръбската мафия в ЮАР дава още 5 жертви заради кражбата на кокаина от българските трафиканти в страната.

Main Menu