Печат на тази страница

Млада туристка беше брутално изнасилена и убита

14 Апр 2019 08:50

 

Младата Мириам Белт заминала на почивка в Тайланд, но срещнала смъртта си там, пише Thai PBS world. 26-годишната германка e пътувала сама до там. Тялото ѝ е намерено обезобразено от случаен минувач до исторически монумент. Насилникът ѝ покрил с листа трупа ѝ и го хвърлил в пролука между два камъка по пътя, пише "24 часа".

Момичето било със сериозни рани по лицето и главата, брутално изнасилено, пребито и убито от 24-годишния тайландец Ронакорн Ромруен. В интернет изплуваха записи от охранителни камери, на които се виждат кадри от последните мигове живот на Мириам. Те разкриват как тя се изкачва по каменни стълби без да подозира, че е следвана от човек, който ще я убие по-късно.

Младата жена първо прекарвала отпуската си в близост до град Патая и по-късно е отпътувала с лодка до Кох Сичанг. Там си наела колело и се натъкнала на местен, който започнал да я преследва. Той искал да прави секс с Мириам, но тя го отблъснала. Ронакорн продължил да я преследва и накрая успял да я изнасили на отдалечено място в гората. От страх, че Мириам ще отиде в полицията, взел камък и я ударил няколко пъти по главата, за да я спре. След това заровил обезобразения труп на отдалечено място в гората.

Сутринта оттам минал друг местен мъж, който забелязал безжизненото тяло. Полицията успяла да открие убиеца и го арестувала. Той се признал за виновен и разказал всичко за отвратителното престъпление. От полицията добавят, че заподозреният, като е видял жертвата да кара велосипед сама, се е опитал да разговаря с нея, но тя се е опитала да избяга, когато той я е нападнал.

 

Заподозреният твърди, че е убил жертвата от страх, че може да го докладва на полицията, и е изхвърлил нейното тяло. Жителите на Кох Сичанг са много гневни на убиеца, отбелязвайки, че инцидентът може да съсипе туристическия бизнес на популярния остров, за който мечтаят мнозина.

Според DailyMail само между 2016 и 2018 година в Тайланд са загинали 60 британски граждани, а смъртта им настъпила при съмнителни обстоятелства. Независимо, че властите често предупреждават за опасностите в тази страна, Тайланд продължава да е любимо място за туристите.

Main Menu