Отмъщение: Пенсионер се развилня и потроши 12 джипа

15 Апр 2019 19:19

Във Волгоград възрастен мъж на 76 години отмъсти на чиновници, като прегази луксозните автомобили, паркирани пред градската администрация, съобщава агенция „Панорама“.

Причината да им даде това възмездие е глобата, която му наложили заради парника на вилата му, който според тях не бил оформен, както изискват правилата.

Пенсионерът се оказал един от първите глобени по силата на новия закон, след като се установило, че е изградил парник, без да има необходимите документи и нарушаващ редица разпоредби. Старецът отглеждал овошки в големи количества, без да има нужната регистрация за това и не плащал данъци.

Така той решил да отмъсти болезнено на чиновниците след безуспешните опити да обжалва глобата. Прикрепил към вратата до шофьорското място на своя автомобил ГАЗ М-21 „Волга“ червено знаме със сърп и чук, произведено през 1959 г. и се оборудвал с високоговорител. Към обяд, когато пред сградата на администрацията се струпали над 10 луксозни автомобила на местните чиновници, той пристигнал откъм улица Гвардейская и започнал да премазва машините на властимащите, като крещял лозунги.

„Той крещеше, че там онези горе съвсем за изнаглели и скоро ще започнат да ни искат пари за въздуха. Настояваше да се върне съветската власт, струва ми се. Ние гледахме през прозореца, това беше страшно – той се разбесня, вряза се в джиповете с твърде силен звук, а неговата кола само се поочука, но вървеше“, разказва местната жителка Алена, която живее наблизо.

 

В резултат на инцидента са пострадали 12 скъпоструващи чужди марки коли, а няколко от тях се преобърнали вследствие на силните удари. Най-малко 4 от машините не би могло да се възстановят. Очевидци съобщават, че до пристигането на полицията бягащите чиновници се опитвали сами да спрат пенсионера, един от тях дори извадил пищов и стрелял няколко пъти, но не му се получило.

Само след 20 минути старецът се предал – тогава камион притиснал неговата кола до стената на сградата. „Волга“-та му е претърпяла над 20 сблъсъка и е оставала на ход до последно с не особени поражения по калниците и „крилата“.
Първоначално медици са смятали да го приберат в болница, но полицията и чиновници настояли да бъде незабавно задържан и доставен в участъка за разпит. Възрастният волгоградчанин може да получи присъда до 15 г. лишаване от свобода и голяма глоба, както и да заплати компенсации на всички пострадали.

Main Menu