Изригна вулканът Агунг в Бали

25 Май 2019 19:37

Вулкан изригна на индонезийския остров Бали, причинявайки няколко нощни анулирания на полети до и от Австралия, когато облакът от пепел се издигна в небето, съобщава "Ройтерс".

Вулканът на планината Агунг е изхвърлил лава и скали на разстояние от около 3 км, като пепелта е падала над десетки села, коментират официални лица. Няма съобщения за жертви.

Полети на Qantas Airways, JetStar и Virgin Airlines, функционират нормално. Международните полети са възобновени в събота, но пътници с отменени полети съобщават чрез социалните медии за продължаващи затруднения.

Туристите и местните жители са предупредени да избягват непосредствено района около Агунг, тъй като има периодична вулканична дейност.

Властите разполагат с 50 000 маски като предпазна мярка, въпреки че нивото за тревога на вулкана остава непроменено и няма евакуации.

Снимки на Агунг през нощта показват колона от пепел и нажежена лава в кратера на вулкана, който се издига величествено над източната част на Бали на височина малко над 3000 метра.

Камилски дол
Vadim

Main Menu