Путин към Зеленски: Ти не си в комедия, а в трагедия

20 Юни 2019 19:35

 

Украинският президент Володимир Зеленски (бел.ред. бивш шоумен и комедиен актьор) трябва да разбере, че сега не се намира в комедия, а в трагедия. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на „Пряката линия“, на която отговори на редица въпроси.

Темата „Украйна“ бе една от основните, която засегна руският държавен глава. Руският президент смята, че за най-бързо уреждане на конфликта в Донбас е необходима политическа воля от страна на новото украинско ръководство начело с президента Володимир Зеленски, предаде ТАСС. Путин каза в същото време, че Русия не е окупирала Донбас.

Руският лидер със съжаление отбеляза, че засега положението в Източна Украйна не се променя към по-добро, защото новият президент на страната не прави нищо за тази цел. "Най-простото нещо би било насрещни стъпки. Нужна е воля от украинското ръководство", каза Владимир Путин.

Руският лидер подчерта, че Минските договорености са в основата на мирното уреждане на конфликта в Донбас, но те и досега остават неизпълнени. Той обеща максимално да бъде либерализиран режимът за получаване на руско гражданство и той да стане максимално достъпен за украинци. „В съвременната история няма нито един пример, когато подобни конфликти са били решавани без пряк диалог между враждуващите страни. Това е просто невъзможно“, каза още Владимир Путин.

Main Menu