Поредна смърт в семейство Кенеди - почина 22-годишната внучка на Робърт Ф. Кенеди

02 Авг 2019 14:38

Внучката на Робърт Ф. Кенеди, Саоарс Кенеди Хил, почина в имението на Кенеди в Хианиспорт, Масачузетс. Кенеди Хил е била на посещение при баба си, вдовицата на Робърт Ф. Кенеди, Етел Кенеди, съобщава "Ню Йорк Таймс". Починалата е дъщеря на Кортни Кенеди Хил и Пол Майкъл Хил.

22-годишната е изучавал комуникации в Бостънския колеж и е била вицепрезидент на колежаните демократи. "Светът днес е по-малко красив", коментира 91-годишната Етел Кенеди.

В изявлението на семейството не се съобщават причина за смъртта.

"По-рано днес следобед полицията в Барнстейбъл реагира в резиденция на Марчанд Авеню в Хианиспорт за съобщения за починал. Продължава разследването от щятски детективи и от Барнстейбъл, назначени към окръжната прокуратура", обяснява Тара Милтимор, помощник окръжен прокурор.

Според местни медии, полицаи и спасители веднага тръгват към мястото. Радиосъобщения показват, че първите пристигнали смятат, че жена е със сърдечен арест и е откарана в болница Кейп Код в Хианис, където е обявена за починала, съобщава "Таймс".

Лица, близки до семейството на Кенеди, коментират пред "Таймс", че младата жена е починала от свръхдоза.

Докато е в гимназията, Кенеди Хил пише за борбата си с депресията и психичните заболявания за студентски вестник през 2016 г.

"Депресията се вкопчи в мен в началото на средните ми училищни години и ще бъда с мен до края на живота ми. Въпреки че бях предимно щастливо дете, но изпитвах пристъпи на дълбока тъга", пише тогава тя.

Имението в Кейп Код, където отсяда Кенеди Хил, първоначално е дом на главата на рода Кенеди Джоузеф П. Кенеди. То е място за събиране на грандиозния клан Кенеди от поколения, а бившият президент Джон Ф. Кенеди използва имението като летен Бял дом.

Main Menu