Убиецът на Робърт Кенеди намушкан с нож в затвора

31 Авг 2019 21:08

Палестинецът Сирхан Сирхан, който излежава доживотна присъда за убийството на американския сенатор Робърт Франсис Кенеди, е с наранявания от нож в затвора в Сан Диего, съобщи таблоидът TMZ.

Според изданието, нападението е станало в двора на затвора вчера вечерта, а вече има заподозрян.
Associated Press предаде, че служителите в затвора са реагирали незабавно на инцидента, а пострадалият е бил настанен в болница. Състоянието му се определя като стабилно.

В официалното изявление на властите не е посочено името на нападнатия, но запознат със ситуацията източник на агенцията е съобщил, че става дума именно за осъдения по делото за убийството на Кенеди.

Покушението на Робърт Кенеди, по-малкият брат на убития през 1963 г. президент на САЩ Джон Кенеди, бе извършено на 5 юни 1968 г. Той е нападнат веднага след речта му в чест на победата на предварителните избори в щата Калифорния. Кенеди получава смъртоносна огнестрелна рана и умира на следващия ден.

На мястото на престъплението е задържан Сирхан, тогава на 24 години. Първоначално той е осъден на екзекуция, но после получава доживотна присъда. Сега той е на 75 години.

Main Menu