Печат на тази страница

Фалиралият туроператор Thomas Cook предупреждава за измами

29 Сеп 2019 08:27

Фалиралата туристическа компания Thomas Cook предупреди за опити за измами на туристи чрез имейли за обезщетения. Информацията беше разпространена в събота от германския офис на Thomas Cook в официалния акаунт на компанията в Twitter.

Злосторниците се обръщат към засегнатите клиенти, поставяйки като тема на имейла "Внимание, връщане на средства от пътуването ви с Thomas Cook". Така те се опитват да получат лични данни от паспортите и кредитните карти на туристите.

"Thomas Cook никога не изпраща на клиентите подобни писма. Моля, не отваряйте и ги изтривайте." - призовават от туроператорската фирма.

Германският клон на компанията обяви фалит на 25 септември, след като по-рано британската компания-майка банкрутира. Тя отмени продадените пътешествия. Дъщерната авиокомпания Condor продължава да работи. Тя ще получи кредит от германските власти, напомня Дойче веле.

 

Фалитът на Thomas Cook засегна над 600 хиляди туристи. Има риск той да доведе до негативни ефекти в туристическия отрасъл навсякъде по света и да предизвика фалити на други компании. Туроператорът е създаден през 1841 г.

Main Menu