Майкъл Блумбърг е претендент за президентската номинация на демократите в САЩ

24 Ное 2019 19:49

Милиардерът Макъл Блумбърг започна своята предизборна кампания за президентските избори в САЩ. Той пусна видеоклип с призив американците да гласуват за него.

По-рано 77-годишният Блумбърг подаде документи за участие в предварителните избори (праймъри) от Демократичната партия на САЩ в няколко щати, но не бе направил официално изявление.

 

В сегашното видео диктор накратко разказва за Блумбърг и неговите достижения в качеството му на предприемач, създал хиляди работни места и на поста му кмет на Ню Йорк, който той заемаше три мандата от 2002 до 2013 г.

Един от главните му мотиви за участието му в бъдещите избори е противопоставянето му на президента републиканец Доналд Тръмп.

 

Клипът завършва с думите: "Майкъл Блумбърг - за президент!", след което самият милиардер казва "Аз съм Майкъл Блумбърг и одобрявам това обръщение" (това е традиционно обръщение за политическите реклами в САЩ).

Победителят на демократическите праймъри ще бъде утвърден през лятото на 2020 г. Той ще предизвика Тръмп, който възнамерява да се кандидатира за втори мандат. Изборите са на 3 ноември 2020 г.

Main Menu