Нова стрелба окървави Ню Орлиънс,11 души са ранени

01 Дек 2019 19:16

11 души са ранени при стрелба във Френския квартал в американския град Ню Орлиънс, който е популярна туристическа дестинация. Двама от простреляните са в критично състояние, съобщиха от местната полиция, цитирани от Би Би Си.

Сигналът за стрелбата е подаден около 3.20 часа. Тя е станала на оживена търговска улица близо до много хотели в историческия квартал, който привлича посетители от цял свят. Всички ранени са транспортирани в болница.

Няма съобщения за загинали, а от полицията обявиха, че бързо са реагирали на инцидента, тъй като допълнителни патрули са били дежурни по време на годишния университетски футболен мач в Деня на благодарността.

"Имахме офицери в този район, които са чули и са реагирали на стрелбата. За съжаление, имаше толкова много хора тук, ние не успяхме да определим кой всъщност е стрелял по това време. Не знаем как е започнало", заяви , каза пред репортери полицейският служител Шон Фъргюсън.

До момента няма задържани, разследването продължава.

Това е третата стрелба по улиците на Френския квартал през последните пет години. По същото време през 2016 г. един мъж загина, а деветима бяха ранени, а две години по-рано петима пострадаха и пак един човек загуби живота си.

Main Menu