Четирима души са убити при стрелба в американска военна база във Флорида

06 Дек 2019 19:21

Стрелец е открил огън в американска военноморска база във Флорида и е убил най-малко четирима души. Това съобщиха полицейски и военни източници, цитирани от AFP. Мъжът, който е стрелял, е ликвидиран.


Военен моряк уби двама души в Пърл Харбър и се самоуби
11 души са били простреляни, включително двама заместник-шерифи. Единият от тях е убил нападателя.

Стрелбата, открита в една от учебните сгради на базата. Тя е предизвикала масивен отговор от страна на правоохранителните сили, при което базата е била затворена. Обстоятелствата не са ясни, не се съобщава дали стрелецът е бил военен.

В базата работят над 16 000 военни и 7400 цивилни. Тя е една от най-големите и най-известните бази на ВМС на САЩ. Заема обширна територия по крайбрежието на Мексиканския залив в най-северозападния район на Флорида, близо до границата с щата Алабама. Играе ключова роля в местната икономика. Там е базиран и прочутият въздушен демонстрационен екип "Сините ангели" на американските въоръжени сили, там се намира и Националният музей на военноморската авиация на САЩ - популярна туристическа атракция в тази част на Флорида.

Днешната стрелба в Пенсакола е втората във военноморска база на САЩ тази седмица. Моряк от американска подводница в Пърл Харбър, на Хаваите, откри огън срещу трима цивилни служители в сряда, като уби двама, преди да се самоубие.

Службата на шерифа на окръга Ескамбия заяви в съобщение в социалната мрежа "Туитър", че може да "потвърди, че вече няма активен стрелец във Военноморската база Пенсакола. Стрелецът е мъртъв".

 

Изданието Pensacola News съобщи, че двама души са получили смъртоносни наранявания и трети е ранен, но без опасност за живота .

Прессекретарят на Белия дом Джъд Дийр заяви, че президентът Доналд Тръмп "е бил информиран за стрелбата във военноморската база Пенсакола ... и следи ситуацията".

Main Menu