Печат на тази страница

„Фейсбук” забранява манипулираните видеоклипове

07 Ян 2020 19:52

 

"Фейсбук" обяви, че забранява така наречените deepfakes видеоклипове, които са истински клипове, но манипулирани с изкуствен интелект и други инструменти. Действията на социалната мрежа са част от усилията й за борба с онлайн манипулациите, информира АП.

Социалната платформа заяви в понеделник вечерта, че засилва политиките си за премахване на редактирани видеоматериали, които се отклоняват от фактите. Създадени чрез изкуствен интелект или други инструменти, deepfakes обединяват или заменят съдържание с цел създаване на кадри, които е почти невъзможно да се каже, че са фалшиви.

Макар че тези видеоматериали са рядкост в интернет, те представляват голямо предизвикателство за нашия сектор и общество, тъй като тяхното използване се увеличава, отбелязват от "Фейсбук".

Но новите правила няма да обхванат сатира или редактирани клипове само за да се промени редът на думите. Изключенията подчертават баланса, който "Фейсбук" и други социални медии се опитват да въведат в борбата им срещу разпространението на онлайн дезинформация или фалшиви новини, докато в същото време зачитат свободата на словото. /news.bg

Main Menu