Вирусът в Китай: как епидемията ще се отрази на автомобилната индустрия

28 Ян 2020 16:38

Избухването на коронавирусната епидемия в Китай е водещата новина от последните дни. Заболяването отне живота на стотици хора, над 2000 души са заразени. Китайските власти преминаха към спешни мерки. След като PSA евакуира персонал от Ухан заради грипа, сега и други компании са на път да въведат специални мерки., пише Факти.бг.

Както се оказа, коронавирусът в Китай е опасен не само за хората - епидемия може да има сериозни последици за автомобилната индустрия. Факт е, че Ухан, където е регистрирано огнището, е основен център на китайската автомобилна индустрия с фабрики на много известни производители.

Именно в този град са разположени съвместните предприятия на Dongfeng с PSA Group, Honda и Renault, както и фабриката на General Motors. Освен това в Ухан се изгражда съвместно предприятие Geely и Lotus. Трябва да се отбележи, че фабриките произвеждат продукти за местния пазар и не доставят автомобили за износ.

 

Citroen и Honda са спрени поради спешни случаи. Представители на групата PSA вече обявиха намерението си да евакуират 38 души от Ухан. Заводът на Renault също е затворен, въпреки че това е планирано спиране на конвейера заради китайската Нова година. И General Motors въведоха специален режим на посещение на Ухан за служители.

LGarden

Main Menu