Новият коронавирус стигна и до Африка, Египет потвърди първи заразен

14 Фев 2020 20:38

Министерството на здравеопазването и населението на Египет потвърди, че първият случай на заразен с новия коронавирус е бил регистриран в страната, добавяйки, че инфектираният човек не е гражданин на Египет, като е бил поставен в изолация в болница, съобщават световните информационни агенции.

 

Министерството на здравеопазването уточни в изявление, че незабавно е информирало Световната здравна организация (СЗО) и е предприело всички необходими превантивни мерки. Той не посочва националността на заразения човек или други подробности.

С пристигането на вируса в африканската страна, Египет се превърна в първата държава на континента, който доклада за случай на COVID-19, както е официалното наименование на новия коронавирус.

Коментирайки относно евентуална зараза в Африка, представители на СЗО по-рано споделиха притесненията си във връзка с "крехките" здравни системи в повечето африкански страни, като добавиха, че те едва ли ще се справят с инфекцията.

Междувременно официалните данни показаха, че броят на жертвите на новия коронавирус нарасна до 1384 души, докато в целия свят са регистрирани над 64 400 заразени. Междувременно над 7000 души успешно се възстановиха от болестта.

LGarden

Main Menu