Съпругата на канадския премиер с коронавирус, изолират и двамата

13 Мар 2020 07:04

Съпругата на канадския премиер - Софи Григоар Трюдо - е заразена с коронавирус. Двамата с министър-председателя Джъстин Трюдо ще бъдат изолирани за 14 дни, стана ясно след излизането на положителния тест.

Софи Григоар Трюдо се чувства добре, уверява директорът по комуникациите към премиера.

Г-н Трюдо също ще остане изолиран за 14 дни като превантивна мярка. На този етап няма да бъде тестван, тъй като няма симптоми. Не само това - той ще продължи да изпълнява задълженията си, макар и в изолация. Очаква се да направи обръщение към нацията.

Софи Трюдо проявила леки грипоподобни симптоми след завръщане от ангажимент в Лондон. Веднага потърсила лекар и се тествала за COVID-19. Самоизолирала се вкъщи в очакване на резултатите от теста, симптомите ѝ отшумяват.

Няма планове да се тества и американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп въпреки, че е бил в контакт с официални лица от Бразилия, впоследствие тествани и с положителни проби за коронавирус. Белият дом заяви, че той "почти не е имал взаимодействие с бразилските официални лица и не се налага тестване на този етап".

Тръмп се срещна със секретаря по комуникациите Фабио Вайнгартен, който публикува снимка на двамата с надпис "Да направим Бразилия велика отново". Вицепрезидентът Майк Пенс също се вижда на снимката.

Main Menu