Лекар: Не пренебрегвайте COVID-19, само защото сте 20-годишни

22 Мар 2020 01:33

Младите хора също могат да се разболеят тежко от COVID-19 и някои дори влизат в интензивните отделения, предупреди днес водещ германски лекар, цитиран от ДПА.

 

Коронавирусът оставя много хора без симптоми, но при развиване на пневмония може да бъде смъртоносен при значителна част от населението. Най-лошо е засегната групата на възрастните хора и тези с предхождащи заболявания. Въпреки това младите хора също не са застраховани да развият тежка форма на заболяването.

Това се вижда в най-тежко засегнатата европейска страна - Италия. Такава картина се очертава и в Германия, посочва Клеменс Вентнер, ръководител на отделението за инфекциозни заболявания в мюнхенската болница "Швабинг".

 

Най-младите пациенти със симптоми на COVID-19 са в началото на 20-те си години. Като цяло имаме пациенти от всички възрастови групи, независимо дали те се лекуват в обикновени или в интензивни отделения, разказва лекарят.

Вентнер е медикът, лекувал първия пациент с коронавирус в Германия в края на януари.

Дори млади пациенти не са застраховани срещу тежка реакция, допълва той и подчертава, че опасността от вируса първоначално е била подценена както от политиците, така и от учените, пише БТА.

Main Menu