Южна Корея отбеляза най-ниския брой на заразените за един ден от близо месец

23 Мар 2020 11:34

 

Южна Корея съобщи за нови 64 заразени от коронавируса, което е най-малкото увеличение от близо месец, предаде ДПА, като цитира Корейските центрове за борба със заразните заболявания.

Общо броят на заразените в страната достигна 8961. За предишния ден са регистрирани седем смъртни случая, с което броят на жертвите на епидемията достигна 111. Повечето от починалите вчера са били възрастни хора, които са страдали и от други заболявания, показват официалните данни, предаде БТА.

47 от новозаразените са пристигнали от чужбина, с 13 повече от предишния ден, съобщава южнокорейската агенция Йонхап. Тя добавя, че правителството въвежда задължителна двуседмична карантина за пристигащите от Европа, независимо дали показват симптоми на Ковид-19.

Новите данни показват връщане към тенденцията на намаляване на броя на случаите, отбелязва ДПА.

Южнокорейското правителство публикува днес и нови карантинни правила за държавните служители, служителите на обществени организации и военнослужещите. Според специалния режим, който ще продължи до 5 април, се ограничават личните контакти между служителите, провеждането на съвещания и командировките зад граница, отбелязва ТАСС. На държавните служители се препоръчва да преминат към гъвкаво работно време и дистанционна работа. /

Mr. Bricolage
LGarden

Main Menu