Печат на тази страница

Нови 186 починали от коронавируса във Франция

24 Мар 2020 08:00

Френските здравни власти съобщиха за нови 186 починали от новия коронавирус, с което общият им брой става 860 души, или нарастване с 28 процента, предаде Ройтерс.

Това е по-голямо увеличение отколкото тези през последните три дни. Страната навлиза във втората си седмица карантина.

Здравният министър Оливие Веран съобщи още, че броят на заразените е станал 19 856 души, което е увеличение от около 20 процента за 24 часа.

Пациентите в тежко състояние, които се нуждаят от животоподдържаща апаратура, са 2082 души, с 19 процента повече от вчера, също по-високо увеличение от ежедневните данни в последните три дни.

Веран каза, че е одобрено ограничено използвано на антималарийното лекарство хлороквин за тежко болни от коронавирус, стига лекарите в съответното здравно заведение да преценят, че е необходимо, предаде ДПА.

Френските здравни експерти по принцип смятат, че хлороквинът не бива да се ползва масово за лечение на коронавируса.

В старчески дом в източния департамент Вож са открити 20 починали обитатели, като е възможно смъртта им да се дължи на коронавируса, предаде Франс прес.
В този дом има общо 163 души от третата възраст.

Четирима лекари в Източна Франция са починали след заразяване с коронавируса, с което общият брой на жертвите на вируса сред френските лекари става петима души.
Новите четирима починали са били на възраст между 60 и 70 години. Вчера от коронавируса вече почина 67-годишен лекар от спешно отделение в Северна Франция.

Main Menu