Печат на тази страница

Ню Йорк обяви още 5 146 заразени с коронавирус за 24 часа

25 Мар 2020 19:04

Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че в щата са регистрирани още 5 466 заразени с новия коронавирус в сравнение с вчера, съобщават американските медии.

Така общият брой на заразените в най-засегнатия щат в САЩ вече е 30 811 души.

 

Само в най-големия американски град Ню Йорк пък са потвърдени 2 952 новозаразени, като общият им брой достигна 17 856 души.

Скоростта на предаване на вируса в Ню Йорк е много по-бърза, отколкото другаде, подчерта още губернаторът.

В целите САЩ заразените с коронавируса към момента са 55 243, като от тях починалите са 802 души.

Куомо отбеляза, че щатът Ню Йорк е засегнат десет пъти по-тежко от следващия най-тежко засегнат щат, а именно - Ню Джърси. По думите му положението в Ню Йорк е 15 пъти по-лошо в сравнение с това в Калифорния.

 

Според губернатора "нашата близост ни прави уязвими". Той допълни обаче, че "но нашата близост също така ни прави специални... близостта ни е тази, която ни прави човешките същества, които сме".

Куомо предупреди, че е възможно градът да се нуждае от 140 000 легла, докато в момента разполага с 53 000 легла. Ню Йорк също така ще се нуждае от 30 000 обдишващи апарата.

Също така той обяви, че градът ще започне да затваря улици за автомобилния трафик и ще забрани контактните спортове в градските паркове, за да помогне в борбата с коронавируса.

Губернаторът допълни, че повече от 6 000 специалисти по психично здраве са се регистрирали да работят безплатно по време на кризата с коронавируса.

Изследователи вече предупредиха, че първата вълна от пандемията COVID-19 е предизвикала криза по отношение на психичното здраве.

Main Menu