Печат на тази страница

Мрачна прогноза: Милиони заразени и до 200 000 починали в САЩ

29 Мар 2020 19:04

Началникът на оперативния щаб в САЩ за борбата срещу разпространението на новия коронавирус (COVID-19) д-р Антъни Фаучи направи мрачна прогноза за епидемията в страната: "Милиони заразени и между 100 000 и 200 000 починали в САЩ."

Към момента в САЩ са починали повече от 2 200 души от смъртоносната зараза.

Говорейки пред Си Ен Ен, директорът на Националния институт за алергични и инфекциозни заболявания подчерта, че опитите да се прогнозира разпространението на вируса е сходно с преследването на "движеща се цел".

"Имаме сериозен проблем в Ню Йорк, имаме сериозен проблем в Ню Орлиънс, и сме на път да развием сериозни проблеми в други райони", подчерта Фаучи.

Той публично не се съгласи с президента Доналд Тръмп за това как най-добре да се отговори на кризата, предизвикана от коронавируса. Докато Тръмп обмисляше налагането на строга карантина върху "горещи точки" като Ню Йорк и Ню Джърси, Фаучи предупреди, че това ще създаде "по-големи затруднения" при изпълнението. Той разкри, че Тръмп е решил да не издава заповедта за карантина след "интензивни дискусии" в Белия дом вчера вечерта.

По думите на Фаучи 56 процента от новите инфекции в страната са в щата Ню Йорк.

Досега в САЩ са регистрирани повече от 124 000 заразени с COVID-19. В световен мащаб вирусът е заразил близо 700 000 души, от които са починали над 32 000 души.

Main Menu