Ню Йорк изпада в недостиг на медицинското оборудване до 7 дни

29 Мар 2020 20:02

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио предупреди, че градът, който е тежко засегнат от епидемията от новия коронавирус (COVID-19), ще изпита дефицит на медицинско оборудване като респираторни апарати до края на другата седмица, съобщават американските медии.

Де Блазио сравни настоящото положение в Ню Йорк с "военновременна обстановка" и добави, че очаква кризата да продължи дълго време.

Щатът Ню Йорк се превърна в епицентър на епидемията в САЩ, като само градът Ню Йорк регистрира над 30 000 заразени и 672 починали. По-рано Де Блазио предупреди, че Ню Йорк се нуждае от 15 000 респираторни апарати, за да се бори с коронавируса.

Междувременно самолет, натоварен с медицинско оборудване, е пристигнал в Ню Йорк от Китай днес, като това е първият от поредицата полети, които Белият дом е организирал през следващите 30 дни, съобщава "Ройтерс".

Търговският авиопревозвач е кацнал на летище "Джон Ф. Кенеди", превозвайки ръкавици, предпазни костюми и маски за разпределяне в Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, три особено силно засегнати щата.

 

Самолетните доставки са продукт на екип, ръководен от старшия съветник на президента Доналд Тръмп Джаред Къшнър, който прокара "Проект Въздушен мост", който е партньорство между няколко големи дистрибутора на здравни услуги в САЩ и федералното правителство.

Main Menu