По време на пандемията: Мъжете се притесняват за икономиката, а жените - за близките

17 Май 2020 15:21

Пандемията от COVID-19 засилва стреса сред хората, но притесненията на мъжете и жените са различни. Докато мъжете се безпокоят повече за кризата в обществото и икономиката, жените са по-загрижени за семейството и приятелите си, съобщи в. "Дейли мейл".


Учените от лондонския университетски колеж са поискали от 2500 души да опишат какво чувстват в пандемията. Отговорите им са категоризирани в няколко теми, като "национално въздействие", "семейство и приятели" , "болест/смърт", "безпокойства за здравето", "други".

Описанията на жените два пъти по-често попадали в категорията "семейство и приятели" - 7,7 процента от използваните от тях думи били на тази тема, докато при мъжете те били 3,9 процента.

 

Мъжете два пъти по-често споделили притеснения, съдържащи думите "държава", "държави", "управление", "свят", "Китай", които попадат в категорията "национално въздействие".

Около 7 процента от думите, използвани от мъжете, са с по-голям обхват за обществото като цяло, при 2,6 процента за жените.

 

Жените изразили повече тревоги и стрес, но и двата пола били много загрижени.

Изследването е направено на 6 и 7 април, когато Борис Джонсън бе в болница, ден след безпрецедентната реч на кралица Елизабет Втора, допълва БТА.

LGarden

Main Menu