DJI Osmo Moblie 4 и всичко за новия стабилизатор за смартфон

31 Авг 2020 11:01

 

DJI са безспорният лидер на пазара на любителските дронове и стабилизатори, а качеството и иновациите, които компанията предлага, правят продуктите й трудно устоими.

А днес сме особено радостни, защото семейството моторизирани стабилизатори на DJI има нов член - Osmo Mobile 4, който можем да поръчаме още днес.

OM4 запазва в голяма степен дизайна и лейаута на OM3, но е по-лек и компактен.

 

Най-голямата новост е, че вече няма да ни се налага всеки път да се борим с държача за смартфон, защото OM4 предлага магнитно прикрепяне на телефона.

В комплекта има два магнитни компонента, които се прикачват към телефона. Единият служи като пръстен за по-лесно държане, а другият се прикачва директно към рамото на гимбъла.

Така буквално за секунди можем да сглобим стабилизатора и телефона и да започнем да снимаме.

 

Батерията отново издържа до 15 часа работа, но от DJI казват, че са подменили моторите с по-нови. Не сме имали оплакване от старите при ОМ2 и ОМ3, но все пак новото си е ново.

Откъм софтуерни екстри ОМ4 предлага Dynamic Zoom, при който камерата дигитално приближава даден обект, когато се отдалечаваме от него, и обратно - отдалечава зуума, ако се приближаваме към обекта.

 

Clone Me Panorama пък позволява да "клонираме" себе си и приятели няколко пъти в един кадър, а със Spin Shot можем да правим готин ефект с 360-градусово въртене.

Следенето на обекти също е подобрено, като камерата вече ще разпознава по-детайлно деца, възрастни и домашни любимци./lifestyle.bg

Main Menu