Русия заподозря Германия в двойна игра при отравянето на Навални

06 Сеп 2020 18:54

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви, че Германия може да играе двойна игра по отношение на случая с отравянето на Алексей Навални, съобщава "Спутник".

Вчера германският външен министър Хайко Маас посочи, че очаква обяснения от Русия за инцидента с опозиционера Алексей Навални, в противен случай Берлин "ще предприеме мерки".

 

Според Маас Навални е станал жертва на "нападение, осъществено чрез смъртоносно химическо вещество, забранено в целия свят".

 

"Берлин очаква руското правителство да разследва това тежко престъпление. Ако то не е свързано с инцидента, трябва да има интерес да го докаже с факти", заяви Захарова.

"До момента няма доказателства, че Германия не играе двойна игра, защото правосъдният отдел на Берлин не е получил молбата на прокуратурата на Русия до петък, 4 септември. Къде е неотложността, която е толкова важна за вас? Тъкмо тази неотложност липсва при германската страна. (...) Като не изпраща отговор, Берлин бави разследването. Нарочно ли го прави?", запита риторично Захарова.

 

Припомняме, руската прокуратура изпрати молба до Министерството на правосъдието на Германия на 27 август с искане за юридическо съдействие при разследването на руските власти относно случая с Навални.

Готови сме да работим с Германия 24 часа в денонощието, увери Захарова.

Main Menu