Байдън: Вярваме, че печелим президентските избори в САЩ

05 Ное 2020 07:15

"Когато броенето приключи, ние ще сме победителите". Това обяви кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън, цитиран от световни агенции.

В обръщение към нацията от Уилмингтън, Делауеър, той заяви, че изборите отново са доказа ли, че демокрацията е пулсът на тази нация.

Според него "ясно" е, че той ще събере необходимите 270 гласа за победа в Избирателната колегия.

"Не съм тук, за да обявя, че печеля, но съм тук, за да кажа, че когато гласуването приключи, ние ще сме победителите", подчерта бившият вицепрезидент на САЩ.

Байдън е "уверен, че ще излезе победител" щом бъдат преброени бюлетините.

 

Той обеща да работи здраво за тези, които не са гласували за него, както и за тези, които го подкрепиха.

По думите му "всеки глас трябва да бъде преброен".

Байдън призова американците да спрат да се държат един с друг като врагове след приключване на изборите и да преодолеят различията.

Байдън си върна демократичните щати Уисконсин и Мичиган, спечелени от президента на САЩ Доналд Тръмп през 2016 г.

От кампанията на президента на САЩ обявиха, че ще оспорват резултатите в Уисконсин и Мичиган.

В Пенсилвания броенето на бюлетините все още продължава, където има още под 1 млн. непреброени бюлетини, а Тръмп води с малко над 300 000.

В Невада, Северна Каролина и Джорджия също продължава броенето.

Джо Байдън води в Невада с около 8000 гласа. Ако демократът запази преднината си в Невада, той ще е новият президент на САЩ, тъй като се нуждае точно от 6 електорални гласа, за да събере необходимите 270 гласа в Избирателната колегия.

 

В момента Джо Байдън има 264 гласа в Избирателната колегия, а Доналд Тръмп -214. За Байдън са гласували близо 71 млн. души, а за американския президент - близо 68 млн.

Main Menu