Тръмп поведе съдебна битка

05 Ное 2020 07:53

Продължава броенето на гласовете за 46-ия американски президент. Води кандидатът на демократите Джо Байдън, настоящият президент Доналд Тръмп поведе съдебна битка.

Изборният щаб на Тръмп и Републиканската партия в Джорджия са внесли жалба срещу преброяването на гласовете, подадени в щата, съобщи АП. По-рано беше оспорено преброяването и в Мичиган и Пенсилвания.

Екипът на Тръмп твърди, че в окръг Чатъм в Джорджия, наблюдател от Републиканската партия видял преброител да смесва необработени дистанционно подадени бюлетини от задна стая с вече обработени, чакащи за преброяване. Бюлетините в Джорджия трябва да бъдат подадени най-късно до 19 ч. местно време в изборния ден, за да бъдат признати за валидни.

Междувременно десетки привърженици на Тръмп демонстрираха в преброителен център в Детройт с лозунги "Спрете вота!".

В Мичиган щабът на Тръмп подаде съдебен иск за спиране на преброяването с твърдението, че на негови наблюдатели не бил осигурен достъп. Главният прокурор на щата Дейна Несъл, от демократите, отхвърли обвиненията и каза, че на обществеността е бил осигурен достъп до преброителните центрове, като същевременно е налице строга система за контрол и проверка на процеса.

Main Menu