Печат на тази страница

Опит за преврат в Армения

14 Ное 2020 22:45

Бившият ръководител на Националната служба за национална сигурност и настоящ председател на партия "Айреник" (Отечество) - Артур Ванесян, беше задържан в Ереван по подозрение в заговор за убийството на арменския премиер Никол Пашинян и намерение да узурпира властта.

Това съобщи арменският информационен портал "Панорама".

 

Служителите на службата за сигурност са претърсили апартамента на родителите на задържания.

"Политическото, антинационално преследване преминава към следващия, по-скандален етап. Вече не е възможно по никакъв начин да се коментира всичко това в правната сфера. Това е срамно политическо преследване, насочено към запазване на властта по какъвто и да е начин, прилагане на антидържавни програми и предаване на Родината на врага ", казаха адвокатите на задържания.

 

Освен това силите за сигурност получиха заповед за претърсване на апартамента на Ванецян, но когато служителите на реда пристигнаха, за да извършат разследващи действия, се оказа, че адресът е неправилен, така че домът му, разположен на неизвестен адрес за службите за сигурност, остава непретърсен.

"Айреник" заедно с 16 други политически сили, провеждат митинги и протести от няколко дни. На тях се издигат искания за оставката на Пашинян, обвинявайки го в предателство спрямо Нагорни Карабах.

Main Menu